FAQ

Veel gestelde vragen (FAQ) over het kopen- en verkopen van domeinen.


Het gebruik is inderdaad gratis, u kunt gratis zoeken naar te koop staande domeinen en tevens uw domeinen te koop aanbieden. Wanneer een domeinnaam wordt verkocht via domein verkopen dan rekenen we 15% commissie over de verkoopsprijs met een minimaal bedrag van 25 euro.
Als u nog geen account heeft bij domein verkopen dan kunt u deze eerst aanmaken door op de link aanmelden te klikken. Wanneer u een account hebt dan moet u eerst inloggen en dan account beheer, domein verkopen en dan domein toevoegen. U kunt een of meerdere domeinen toevoegen, in stap 2 wordt er gevraagd om de vraagprijs van de domeinnaam en welke methode u wilt kiezen voor de verkoop bieden of nu kopen.
Als u een domeinnaam kiest welke beschikbaar is dan betaald u gewoon de reguliere prijs voor de aanvraag van een domeinnaam. Als u een bestaande domeinnaam wilt overkopen dan bepaald de huidige eigenaar de prijs. De vraagprijs is mede afhankelijk van de extensie van de domeinnaam, de lengte van de domeinnaam en hoe generiek de domeinnaam is.
Als u een foutmelding krijgt op de site van domeinverkopen, geef deze dan graag door via ons contact formulier zodat we deze kunnen oplossen en werken aan een goede gebruikerservaring bij het bezoeken van de website.
Wanneer een domeinnaam is toegevoegd dan controleren we of u echt eigenaar bent van de domeinnaam, dit doen we door het controleren op periodieke momenten of de code als TXT record bestaat in de DNS van de domeinnaam welke u te koop hebt aangeboden. Wanneer we deze code vinden dan wordt de domeinnaam op actief gezet. Voorbeeld DNS record @ IN TXT dncheck-{code} De code kunt u bekijken onder domein verkopen en dan button bekijken, bij code staat dan de specifieke code voor dit domein.
Als u al een account hebt bij Sedo dan kunt u eenvoudig deze domeinen importeren naar domein verkopen zo heeft u meer kans op een verkoop. Klik als u bent ingelogd op account beheer en dan dashboard. Ga naar importeer domeinen en volg de instructies op het scherm.
Bij het toevoegen van een domeinnaam hanteren we een minimale vraagprijs voor de verkoop van een domeinnaam welke is 75 euro.
Als u interesse hebt in een domeinnaam dan kunt u deze online kopen door op de knop buy now te klikken, vul uw gegevens in welke op de factuur moeten komen staan. Betaal de vraagprijs via iDeal of PayPal. Na de betaling van de domeinnaam nemen we contact op met de huidige eigenaar voor het verkrijgen van de authcode zodat u de aangekochte domeinnaam kan verhuizen naar een provider van uw keuze.
Bij bieden geeft u de prijs door welke u wilt betalen voor de domeinnaam aan de huidige eigenaar van de domeinnaam. De eigenaar is niet verplicht om de domeinnaam te verkopen voor deze prijs. Deze kan een tegenbod doen of de bieding negeren als deze de bieding veel te laag vind. Bij nu kopen weet u zeker dat u de nieuwe eigenaar wordt van een domeinnaam voor de prijs die vermeld wordt bij de domeinnaam. Na betaling van dit bedrag wordt u de nieuwe eigenaar van de domeinnaam dus geen bieding nodig tot het komen van een vraagprijs.
Als betaal provider gebruiken we PayPal, via PayPal kan je gebruik maken van een creditcard, bank rekening en/of van je PayPal tegoed. Wil je het koop bedrag overmaken naar de rekening van domeinverkopen.eu dat is geen probleem maar neem dan even contact met ons op voor de gegevens.
Ja we hebben een API beschikbaar voor het beheren van domeinen, zoals een overzicht van de domeinen, een domein toevoegen en de gegevens van een domeinnaam wijzigen.