Blog

Overzicht blog over het verkopen van domeinen.


Wat is een domeinnaam waard?

2019-03-10 17:12:11 domeinverkopen 1 reacties

U wilt een domeinnaam verkopen, maar welke prijs moet u hiervoor vragen? Het waarderen van een domeinnaam is niet eenvoudig. Verschillende factoren zijn hierbij van belang, zoals de lengte van de domeinnaam en de extensie (bijvoorbeeld .NL of .COM). Zo heeft een .NL-domein in Nederland uiteraard een hogere waarde dan in België.

Ook de leeftijd van de domeinnaam is van belang. Hoe lang bestaat de domeinnaam al en heeft er bijvoorbeeld al die tijd een website op gestaan die wat zegt over die domeinnaam? Dit resulteert namelijk gelijk in bezoekers en potentiële klanten op uw nieuw aangekochte domeinnaam. Korte domeinnamen (zoals 3-letterige) hebben een hogere waarde. Deze zijn voor mensen namelijk veel eenvoudiger te onthouden dan langere domeinnamen. Vergelijk bijvoorbeeld tld.nu versus topleveldomain.nu.

Is de domeinnaam een generieke naam zoals bijvoorbeeld fiets.nl of bank.com? Al kan de laatste voor meerdere typen producten gebruikt worden (in de financiële dienstverlening, maar ook door bedrijven die zitbanken verkopen).

Ten slotte is ook van belang wat de verkoper voor de domeinnaam wil hebben en wat de nieuwe eigenaar bereid is hiervoor te betalen. U zult dus altijd een afweging moeten maken hoeveel meerwaarde de betreffende domeinnaam voor u heeft en binnen hoeveel tijd u de investering terugverdient. Een domeinnaam is een investering voor de toekomst. Een domeinnaam kan maar één keer uitgegeven worden en is dus uniek.

Verzamel dan ook zoveel mogelijk gegevens over de domeinnaam. U kunt hierbij denken aan het zoekverkeer op uw domeinnaam via Google trends, via het advertentieprogramma van Google of de statistieken van Alexa. Kijk op internet archive wat er in het verleden met de domeinnaam is gebeurd.

Als het goed is, heeft u nu meer inzicht in welke criteria er allemaal van belang zijn voor het bepalen van de waarde van een domeinnaam.

Hoe kan ik een domeinnaam te koop aanbieden?

2019-05-16 12:29:21 domeinverkopen 1 reacties

Heeft u een domeinnaam die u niet gebruikt? Dan kunt u deze te koop aanbieden bij domeinverkopen.eu. Het te koop aanbieden van een domeinnaam is geen ingewikkeld proces. Als eerste maakt u een account aan bij domeinverkopen.eu. Als uw account is geactiveerd, logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens klikt u op de tab ‘Accountbeheer’ op het dashboard en dan op ‘Domein verkopen’.

In het tekstveld vult u één of meerdere domeinen in die u wilt verkopen. Na het klikken op de button ’Toevoegen’ opent een tweede scherm. Daar wordt gevraagd om de vraagprijs en of u wilt laten bieden op het domein. De vraagprijs is dan de ‘bieden vanaf’-prijs. U kunt ook kiezen voor ‘nu kopen’, een koper kan de domeinnaam dan kopen voor de vraagprijs. Als u beide velden heeft ingevuld, klikt u op de button ’Toevoegen’. Nu is er nog één actie nodig. U ontvangt een e-mail met daarin een unieke code die u moet toevoegen aan de DNS-instellingen van het domein. Zo kunnen we controleren of u ook echt de eigenaar bent van de domeinnaam welke door u te koop is aangeboden.

Nadat we hebben gecontroleerd of u de eigenaar van de domeinnaam bent, krijgt deze de status ‘Actief’ en is deze beschikbaar voor de verkoop.

Betalen

Een koper kan de domeinnaam online betalen via iDEAL of PayPal. Na een betaling ontvangt u een e-mail zodra de domeinnaam is verkocht. Tevens ontvangt u verdere instructies zoals het toesturen van de authcode, zodat wij de domeinnaam over kunnen zetten naar de nieuwe eigenaar. Nadat de verhuizing is voltooid, krijgt u het aankoopbedrag (minus bemiddelingskosten) van ons overgemaakt op uw betaalrekening.

Domeinnamen te koop aanbieden via een API

Bent u een provider en heeft u vaak domeinen die u te koop wilt aanbieden voor uzelf of uw klanten, dan kunt u hiervoor eenvoudig gebruikmaken van onze API. Meer informatie over de API van domeinverkopen.eu kunt u hier vinden.

Begin vandaag met het te koop aanbieden van uw domeinnamen.